Hyvä paikka -päänäyttely hyödyntää laajasti digitaalisuutta
Perinteinen kartanomiljöö on ”Hyvä paikka – Jääkaudesta nykypäivään” -näyttelyn myötä rakentunut laajasti digitaaliseksi kokonaisuudeksi. Näyttelysisällöistä jopa 75% on viety helposti lähestyttäviin ja kokemusmaailmaa rakentaviin digitaalisiin toteutuksiin.
Uudistunut päänäyttely hyödyntää laajasti digitaalisia ratkaisuja. Digitaalisuus on modernin museon käyntikortti, jolla rajalliseen tilaan saadaan tuotua valtavasti enemmän tietoa kuin pelkkä fyysinen tila muutoin sallisi. Koko 11 000 vuotta päijäthämäläistä arjen historiaa on mahdutettu historiallisen kartanomiljöön tarjoamaan tilaan. Digitaalisuus on museolle apuväline, jolla esittää monimutkaisia ja laajoja tietopaketteja. Kaikki digitaaliset kohteet on myös rakennettu niin, että jokaisen kävijän on helppo päästä niiden kautta tiedon äärelle.
Digitaalisuus auttaa elämyksen tarjoamisessa
Hyvä paikka -päänäyttelyyn on koottu arjen historiaa yksilön ja yhteisön näkökulmasta. Näyttelyn digitaalinen maailma auttaa museota tarjoamaan iholle tulevan näkymän menneisyyteen. Digitaalisuuden kautta tilaan tuodut hahmot rakentavat elävää kuvaa siitä, millainen päijäthämäläinen maailma on ollut esimerkiksi neljäsataa vuotta sitten. Moniaistilliset ääntä, kuvaa ja kosketuspintaa tarjoavat toteutukset tarjoavat kokonaisvaltaisen elämyksen ja aikamatkan halki historian.
Museon yhteistyökumppanina toteutuksessa toimii OiOi Collective
Digitaalista tutkimukseen perustuvaa kokemusmaailmaa museon kanssa on ollut toteuttamassa OiOi Collective. Yhteistyössä on saatu rakennettua kokonaisuus, joka palvelee laajasti erilaisia kävijöitä ja on samalla laadukas yhtenäinen kokonaisuus. Museolle tulee käyttöön myös aivan uusi digitaalinen hallinnointijärjestelmä, joka on käytössä vasta muutamassa museokohteessa.